ШАРЕНО


 

Лили Иванова тика с ентусиазъм

Николай Манолов към върховете

 

Примата пя цял час в подкрепа на тийнейджъра от Горна Оряховица

 

Николай Манолов

Кремена КРУМОВА

Преди дни Горна Оряховица се превърна в столица на музикалния живот за една нощ. Съседният на Велико Търново град бе облян в блясък и слава с гостуването на примата на българската естрада Лили Иванова и още куп познати лица от музикалния шоу бизнес на промоцията на видеоклипа към песента "По-добре в изпълнение на Николай Манолов. Горнооряховският талант отдавна е любимец на Лили Иванова. Той я омая миналата година, когато спечели организирания под нейния патронаж конкурс "Медени гласчета" в Кубрат, и тя му подари песента.Лили Иванова

Красимир Гюлмезов е автор на музиката на "По-добре, текстът е на Явор Кирин, а Емил Бояджиев е автор на аранжимента. Видеоклипът към баладата на Николай Манолов е финансиран от бившия кмет на Горна Оряховица Никола Колев, а негов режисьор е Николай Нанков.

На промоцията освен вечната Лили присъстваха и певицата Ани Лозанова, трио "Трик, Богдан Томов, Лилия Вучкова, режисьорката Ласка Минчева, директорът на ЕвроБГвизия Любомир Кънчев, до чийто финал достигна Ники. На 23 февруари от 20,45 часа по Канал 1 на БНТ и в Зала 1 на НДК жури и публика ще решават дали той е най-добрият български представител за престижния музикален форум, който тази година ще бъде в Белград през май.

В звездната нощ в Горна Оряховица Лили Иванова съобщи, че вече е измислила костюма на младия талант Ники за състезанието в София и дори е довела хората, които ще реализират модела. Попзвездата категорично заяви, че Ники е талантлив, че Бог се е погрижил за него като му е дал глас, визия, а от него се иска само труд, за да върви все по-нагоре.

Звездата на Манолов изгря на първия български Musiс Idol. Тогава журито в състав Йорданка Христова, Слави Тифонов, Глория и Дони трябваше да избира между него и Теодор Койчинов. След дълго умуване изборът им спря на последния. Въпреки това съдбата на Ники се усмихна малко по-късно, когато го преоткри самата Лили Иванова. Николай Манолов не скри вълнението си от факта, че се е сбъднала една негова мечта - да пее на голяма сцена. А съдбата му е поднесла невероятната изненада - стартът да стане с помощта на примата, която е номер едно в българската естрада. В чест на таланта и прохождащия в музикалния ефир клип на песента на Ники Лили Иванова пя повече от час незабравимите си и вечни български песни.

18-годишният Николай Манолов е възпитаник на вокална формация Патиланци, а по-сериозните му концертни изяви са с формация Нова музика. Печелил е награди от редица музикални конкурси и фестивали, сред които Звездици за Лора, Бургас и морето, "Международен фестивал Каунас Таленс в Литва, Моите песни - конкурс, посветен на Емил Димитров - Плевен, международен фестивал Музикален корнер - Сърбия.

 

 

Клуб Канапе събра в едно Зарезан и Свети Валентин

 

Ощепреди празниците посетителите се настройваха на романтична вълна

Мая ПАСКОВА

Ретро купон предложи на клиентите си плевенският клуб "Канапе" в романтичната вечер на 14 февруари. Ефектът на уютната обстановка засилваха както сърцата от гирляндите в интериора, така и носталгията, която неизменно поражда музиката от миналото. И макар че на всички клиенти бяха подарени червени сърчица, като символ на Свети Валентин, не беше много ясно кой какъв празник е дошъл да празнува.

Някои бяха започнали още от сутринта да зарязват лозето и да вдигат наздравици с вино за плодородна година, но във всеобщата еуфория от романтичния католически празник успешно започваха да съчетават сладката символика на влюбените с качествените питиета и звъна на чашите и до полунощ вече всички бяха на една обща вълна. Не без професионалната помощ на гост диджея Simon, разбира се.

Прехвърлилите 30-годишна възраст с радост и без съпротива се втурнаха в спомените с парчетата на Jimmi Somerville, Prince, Depeche Mode, Snap и много други любими групи и изпълнители. За по-младата част от аудиторията стимул за отприщване на емоциите не беше нужен. Достатъчен е само поводът, събран в символа на едно малко червено сърце.

Всичко останало е въпрос на вътрешна нагласа и лично преживяване на спомени, звуци и срещи с хора, които обичат.

 

 

Наше момиче със собствен сайт

 

Вили Димитрова

Едно от момичетата на "BG Север" за 2007 година - Вили Димитрова, която бе коронясана и за "Момиче Ловеч" за миналата година, вече има собствен професионален сайт на модел. На адрес www.vilidimitrova.svetu.com могат да бъдат видени много нейни професионални снимки, както и кратка биография на 15-годишната тийнейджърка с амбиции към чуждите езици, танците и спорта.

Високата 174 см ученичка в ловешката езикова гимназия желае, след като завърши училище, да продължи обучението си във Франция. Вече е била в Париж и е възхитена от Града на любовта. Имала е щастието да посети и други европейски столици - Лондон, Виена и Брюксел, от които също е изключително очарована. "BG Север"