film izle

78 млади лекари получиха своите дипломи

Picture_025На тържествена промоция днес в зала „Магнум“ на Втора клинична база 78 студенти от факултет „Медицина“ на Медицинския университет получиха своите дипломи след успешен 6-годишен курс на обучение. Така те придобиват образователно-квалификационна степен „Магистър” и професионална квалификация „лекар”. Средният успех на Випуск 2013 млади лекари е много добър 5.29. Отличниците сред абсолвентите 26, като те бяха наградени с плакет „Отличник” на Факултет „Медицина”, комплекти научна литература от Издателския център на МУ-Плевен, апарати за кръвно налягане и стетоскопи.
Поздрав към всички свои колеги отправи пълният отличник на випуска д-р Мартин Христов, които става носител на приза „Златен Хипократ“. С него младият лекар има право на безплатна специализация по избор.
От същия випуск през март догодина ще се дипломират и 19 чуждестранни студенти, обучаващи се в англоезичен курс по специалност „Медицина”. Те са граждани на Турция, Индия, САЩ, Нигерия, Колумбия, Германия, Ирак, Япония. От тях дипломантите с отличен успех са трима и са граждани на Индия, а пълната отличничка и носителка на приза „Златен Хипократ” е Дия Мари Сабу, номинирана за „Студент на годината” от Студентския съвет на МУ-Плевен.
Picture_008След като бъдещите лекари положиха Хипократовата клетва, лично ректорът на университета проф. Славчо Томов им връчи дипломите.
Официални гости на промоцията бяха проф. Григор Горчев, директорът на Районната здравноосигурителна каса д-р Пенка Стефанова, шефът на Здравната инспекция д-р Атанас Гарев и председателят на Районната лекарска колегия д-р Венцислав Грозев, който поздрави абсолвентите и им пожела тази вечер да се забавляват максимално, защото от утре започва сериозната работа за тях.

Za_SvetlaПреди това студентите от Медицинския университет направиха празнично шествие и поднесоха венец пред вечния огън на параклис-мавзолея „Св. Георги Победоносец“ в центъра на Плевен.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация