film izle

„Народен враг” на Ибсен стъпва на плевенска сцена

Сподели

1teat1„Народен враг” е най-новото заглавие в афиша на плевенския Драматично-куклен театър „Иван Радоев”, чиято премиера ще се състои на 16 януари. Постановката е по пиесата на Хенрик Ибсен, а режисьор е Крис Шарков.

В представлението участват най-възрастният и най-младият актьор в трупата – Евгени Дойчинов и Камелия Хатиб. Освен тях зрителите ще видят Адриан Филипов, Сергей Константинов, Веселин Плачков, Красимира Кузманова и Васил Читанов, който е на гастрол в Плевен. Сценографията е дело на Ралица Тонева.

1teat„Клишето, че пиесата е актуална и днес, е много вярно в случая. Тя се занимава с един много важен проблем – в едно уж демократично общество липсва демокрация. Липсва свобода, има компромисно живеене в лъжа и социална заблуда. В България през последните години атмосферата е аналогична”, казва режисьорът. „Ибсен е голям автор, който поставя големи проблеми. Същевременно е и сюжетен автор, така че всеки, който иска да гледа просто семейна драма, също няма да остане отчужден или недоволен“, обещава Крис Шарков.

Повече за пиесата и режисьора четете в петък в „BG Север”

 

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация