film izle

Внимателно със свещите в храмовете, и още препоръки за нощта на Възкресение

РДПБЗН –  Плевен призовава за внимателно боравене със свещите при посещение в църковните храмове и при пренасянето им по домовете. По време на тържествените чествания всяка запалена свещ създава опасност да пламне нечия дреха или коса. Запалените свещи, които се пренасят също създават сериозни предпоставки за възникване на пожари. Оставени без надзор върху горими предмети те могат да предизвикат пожар. Опасност от запалване се крие и при пренасянето на свещите в автомобилите. След прибирането си в домовете, не оставяйте запалените свещи да горят без надзор, дори ако сте в съседна стая. Пламъкът лесно се прехвърля от един предмет на друг, а последиците, до които може да доведе един пожар, са изключително сериозни. Не допускайте децата да си играят със свещите, а боравенето с тях да става само с родителски контрол.

Служители на ОДМВР – Плевен, заедно с пожарната, са извършили проверки и огледи на всички храмове на територията на областта. Проведени са разговори и с охранителни фирми, създадена е организация за обезпечаване с оперативен състав в петък и събота, когато се очаква струпване на гражданите около храмовете.

При инцидент по най-бързия начин сигнализирайте на тел. 112!

От полицията напомнят гражданите да не забравят личните си карти. Съмнителни багажи и лица със съмнително поведение ще бъдат проверявани в нощта на Великден около храмовете. Призоваваме гражданите да проявяват повече бдителност, в случай че забележат хора със съмнително поведение или багаж да сигнализират на тел. 112 или на най-близко намиращия се униформен. По време на самите празници ще има патрули и в кварталите на Плевен с оглед предотвратяване на кражби по домовете, когато повечето жители на Плевен ще са извън града, както и в малките населени места. Създадена е и организация патрули от КАТ да улесняват трафика. Призоваваме водачите да проявяват повече толерантност и търпение при ситуациите, в които ще се наложи да изчакват на определени пътни участъци.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация