film izle

Полицейски екипи имат готовност да реагират на всички сигнали за престъпления

Във връзка с предстоящите празници и осигуряване на спокойствието и обществения ред в област Плевен са взети всички необходими мерки от органите на полицията за ненарушения на обществения ред и противодействие на извършването на тежки криминални престъпления по време на Великденските празници, съобщават от плевенската полиция. Ще бъдат ангажирани 211 полицейски служители. Проведени са предварителни срещи с представители на местната власт, за да се осигури засилено полицейско присъствие там, където се очаква да има струпвания на хора – църкви, търговски центрове, базари, обекти на пътната инфраструктура- жп гари и автогари. Ще има и проверки на питейни и увеселителни заведения. В графиците за охрана са включени и публичните събития по време на празниците. При необходимост ще се извършват и физически проверки.

Предвид очакваното интензивно предвижване, са предвидени превантивни мерки за обезпечаване сигурността на организираните ученически и групови пътувания. Началникът на сектор „Пътна полиция“ поясни, че в периода 13-17 април ще се проведе и специализирана полицейска операция „Алкохол и неправоспособност”. Главен инспектор Ивайло Иванов подчерта, че плевенската дирекция е на трето място в страната по установен нарушители – водачи на МПС шофирали след употреба на наркотични и упойващи вещества, показва статистиката за 2016 година. Ще бъде завишен контролът, особено в районите на питейните заведения и църкви.

По думите на директора на РД “Пожарна безопасност и защита на населените“ комисар Станислав Атанасов, са проверени 48 църкви, параклиси и други православни храмове, в които ще се провеждат тържествени ритуали. За констатирани нарушения на правилата и нормите за пожарна безопасност e връчено едно разпореждане с конкретни мероприятия и срок за изпълнение.

За осигуряване на пожарна безопасност по време честванията на църковния празник „Възкресение Христово“ и свързаните с него почивни дни от РДПБЗН – Плевен е обърнато внимание на създадената организация за пожарна безопасност, осигуряване на условия за успешна евакуация, изправност на електрическите инсталации и съоръжения, изправност и наличието на уредите и съоръженията за първоначално пожарогасене, осигурени условия за успешно пожарогасене. Извършен инструктаж на църковните служители, като е акцентирано върху ограничаването на предпоставките за възникване на пожари в църковните храмове, както и първоначалните действие при пожар и евакуацията на посетителите. Организирано е подходящо работно време на състава за осъществяване на контрол по осигуряването на пожарната безопасност в църковните храмове. Дежурните екипи са запознати с оперативната обстановка, начините на водоснабдяване и пътищата за достъп.

РДПБЗН – Плевен призовава за внимателно боравене със свещите при посещение в църковните храмове и при пренасянето им по домовете. По време на тържествените чествания всяка запалена свещ създава опасност да пламне нечия дреха или коса. Запалените свещи, които се пренасят също създават сериозни предпоставки за възникване на пожари. Оставени без надзор върху горими предмети те могат да предизвикат пожар. Опасност от запалване се крие и при пренасянето на свещите в автомобилите. След прибирането си в домовете, не оставяйте запалените свещи да горят без надзор, дори ако сте в съседна стая. Пламъкът лесно се прехвърля от един предмет на друг, а последиците, до които може да доведе един пожар, са изключително сериозни. Не допускайте децата да си играят със свещите, а боравенето с тях да става само с родителски контрол.

Директорът комисар Атанасов подчерта, че за миналата 2016 година не са регистрирани инцидента, които са наложили участието на служители от РДПБЗН – Плевен по време на Великденските празници.

При инцидент по най-бързия начин сигнализирайте на тел. 112!

Служители на ОДМВР – Плевен, заедно с пожарната, са извършили проверки и огледи на всички храмове на територията на областта. Проведени са разговори и с охранителни фирми, създадена е организация за обезпечаване с оперативен състав в петък и събота, когато се очаква струпване на гражданите около храмовете.

От полицията напомнят гражданите да не забравят личните си карти. Съмнителни багажи и лица със съмнително поведение ще бъдат проверявани в нощта на Великден около храмовете. Призоваваме гражданите да проявяват повече бдителност, в случай че забележат хора със съмнително поведение или багаж да сигнализират на тел. 112 или на най-близко намиращия се униформен. По време на самите празници ще има патрули и в кварталите на Плевен с оглед предотвратяване на кражби по домовете, когато повечето жители на Плевен ще са извън града, както и в малките населени места. Създадена е и организация патрули от КАТ да улесняват трафика. Призоваваме водачите да проявяват повече толерантност и търпение при ситуациите, в които ще се наложи да изчакват на определени пътни участъци.

На 13 и 17 април със заповед на АПИ от 16 до 20 часа ще бъдат спрени тежкотоварните автомобили над 12 тона по автомагистралите и част от републиканската пътна мрежа. Очаква се увеличен трафик и натовареност по главен път София – Варна. През празничните дни е осигурено максимално полицейско присъствие и контролът по пътищата в област Плевен ще бъде засилен навсякъде.

Планирани са специализирани полицейски операции по конкретни линии – наркотици, детска престъпност, кражби и измами. Полицейски екипи имат готовност за реагиране на всички сигнали за престъпления на територията на област Плевен. Активно се работи по противодействието на измамите. Всеки ден има задържания, работа с лица от активния криминален контингент, повдигнати обвинения. Дейността е съвместна и с други регионални дирекции.

 

 

 

 

 

 

13 април 2017 година     СТАРШИ ЕКСПЕРТ: МАРИАНА ЦВЕТКОВА

 

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация