Райониране на града и постигане на ефективност при харченето на пари, предложи Георг Спартански

Сподели
Етикети

Да се районира градът и по този начин да се постигне икономия на средства за ремонти. Имаме достатъчно специалисти по екология и от строителното направление, които могат да се справят. Дейностите включват избор на отговорник за всеки район, който да следи състоянието на инфраструктурата и да подава сигнали за необходимостта от ремонти. Това предложение направи кметът Георг Спартански на редовното седмично заседание в общината. Така по-ефективно ще бъдат използвани средствата от общинския бюджет за ремонти на улици. От години има устойчива практика който писва по-силно, да се ремонтира неговата улица, а това създава впечатление за хаотичност, коментира кметът.
Георг Спартански предложи градът да се раздели примерно на четири, пет района. Отговорникът ще има задължение да описва всяка дупка на улиците в района му. Така ще може да се действа по план и с приоритети, заяви градоначалникът.
В момента работят 6 косачи на граждански договор за почистване на междублоковите пространства. Но обемът на работа изисква тази бройка да бъде увеличена, подчерта Спартански.

Коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация