film izle

Четири случая на лаймска болест за седмица в Плевенско

През изминалата седмица в отдел ПЕК на РЗИ – Плевен са регистрирани общо 49 заболявания, срещу 47 за предходната  седмица, съобщават от там.

От групата на трансмисивните инфекции са регистрирани 4 случая на лаймска болест – 2 в Плевен, по 1 в Кнежа и Горни Дъбник, като за предходния период няма регистрирани случаи.

От групата на чревните инфекции са съобщени 6 случая, срещу 9 за предходната седмица. По нозологични единици и населени места те се разпределят както следва: 1 вирусен хепатит в Биволаре; 4 ентероколита – 2 в Бръшляница, по 1 в Плевен  и Тръстеник; 1 ротавирусен гастроентерит в Божурица.

От групата на капковите инфекции са регистрирани 39 случая, срещу 38 за предходната седмица. По нозологични единици и населени места те се разпределят както следва: 36 варицели – 30 в Плевен, 2 в Комарево, по 1 в Славяново, Ясен, Комарево и Дисевица; 3 скарлатини – 2 в Плевен и 1 в Гривица.

Заболяемостта от грип и ОРЗ през периода 10.04.2017г. – 16.04.2017г. за гр.Плевен е 37,13%00, колкото и за предходния период, като нивото на заболяемост е в обичайните за сезона граници.

 

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация