film izle

100 паячета „налазиха“ неправилно паркирани автомобили в Плевен

Ученици от ПГ по туризъм ,,Ал. Константинов“ и ПГ по транспорт ,,Проф. Цв. Лазаров“ в гр. Плевен за поредна година проведоха акция за поставяне на символи на неправилно паркирани автомобили. Акция „Паяче“ се проведе вчера, 19 април 2017 г. Учениците и техните преподаватели Зорница Борисова и Галина Кирилова тази година съсредоточиха вниманието си в района на ул. „ Васил Априлов“ до площад  „Македония“ и от ул.“ Иван Вазов“ до ул. „Панайот Волов“ в град Плевен. Това съобщават от ПГ по туризъм в града.

За по-малко от час учениците успяха да поставят почти 100 символа на неправилно паркирали автомобили, което показва за съжаление, че броят на нарушителите продължава да е голям. Освен да поставят стикерите с черното паяче, учениците обясняваха на шофьорите и целта на акцията, а именно да се освободят тротоарите за майките с колички, за възрастните хора, за инвалидите, за децата. Учениците останаха доволни от факта, че срещнаха разбиране от страна на шофьори, които бяха паркирали неправилно и които обещаха да бъдат по-съвестни и отговорни за в бъдеще. Също така споделиха, че се радват, че има млади, съвестни и отговорни подрастващи и пожелаха успех на акцията.

Учениците искрено се надяват да са успели чрез тази своя инициатива да накарат поне тези шофьори, които са намерили символа на паячето на предното си стъкло, да се замислят над своята постъпка и следващия път да паркират правилно.

Съвместно с учениците в провеждане на акцията участваха и експерти от Общината.

 

 

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация