film izle

„Приказка за Любовта и Светлината“ представят днес в галерия Колекция „Дарение Светлин Русев“

Книгата „Приказка за Любовта и Светлината“ от Добромир Пенков ще бъде представена днес, 13 май, oт 11 часа в галерия Колекция „Дарение Светлин Русев“. В нея авторът описва кардиналните промени, които се случват с духовното развитие на човечеството и трансформират постепенно целия политически, обществен, икономически, финансов и културен живот на планетата.

Защо състоянието на радост и благодарност променя качествено и необратимо живота ни, дошло ли е времето да се лекуваме само с цвят, звук и светлина и защо любовта и вярата ни превръщат в работници на светлината, които съдействат за прехода на човечеството в друго измерение – на тези и други въпроси дава отговор Добромир Пенков.

Той е роден в Стара Загора през 1945 г. Бил е учител по практика в СПТУ по строителство в град Тетевен, където живее от 1972 г. Започва да пише едва след шейсетте. Тогава излиза първата му стихосбирка „Хаос“, а след това в по-голям обем и книгата му „Аз, грешникът“, в която изпраща послание, че грях не съществува. По-късно се появяват и поетичните му книги „Слънце и възторг“ и „Объркана душа“.

През 2012 г. до читателите стига творбата му „Великият преход – 2012“, която е посрещната с голямо въодушевление. Получава финансиране от благодарна чнтателка, с което са дарени 2500 бройки от книгата на хора, които се интересуват от тази информация. Още 600 екземпляра са размножени от впечатлена читателка в Лондон за българите в чужбина.

Няколко месеца по-късно Пенков получава предложение за финансиране, за да продължи да работи. Ражда се новата му книга „Приказка за Любовта и Светлината“, от която през 2013 г. излизат 2000 бройки, а на следващата година са отпечатани още 3000 от разширено и допълнено издание.

До момента авторът е представил книгата си в повече от 10 български града и е подарил над 3000 бройки от нея. По негови текстове и мелодии са създадени няколко песни. Една от тях е „Слънца“, която вече е любима на децата в много български детски градини, включително и в Плевен.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация