film izle

Празник на многообразието се проведе в град Левски

Екипите на Център за обществена подкрепа (ЦОП), Център за социална рехабилитация и интеграция (ЦСРИ) и Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи (ЦНСТДМ) гр. Левски проведоха „Празник на многообразието“ на 12 май в двора на ЦСРИ.

Инициативата е част от Национална кампания на СОНИК СТАРТ за ТОЛЕРАНТНОСТ „АЗ СЪМ ТУК И МОГА ДА ТИ БЪДА ПРИЯТЕЛ“ и се реализира за  насърчаване на  уважение и приемственост между поколенията; осъзнаване на необходимостта от толерантност в общуването и във взаимоотношенията между хората; признаване и приемане на различието като разнообразие и популяризиране традициите и културните ценности в обществото.

Участваха децата от ДГ „Локомотив“,  учениците от НУ „Христо Ботев, ОУ „Максим Горки, СУ „Крум Попов“, певческа група към пенсионерския клуб, множество гости, сред които служители на Отдел „Закрила на детето“ при Дирекция „Социално подпомагане“ гр. Левски, родители, учители и жители на града.

Всички  се забавляваха и с много старание участваха в предложените разнообразни групови дейности: изработване на колажи, съставяне на изречения от думи, посветени на приятелството, красиви послания, изящни арт изделия и други. Прекрасни музикални изпълнения и рецитал изпълниха двора на Центъра.

Деца и възрастни показаха на практика значимостта на приятелството, проявиха внимание, толерантност, взаимопомощ. Стремежа за разбиране на чувствата на другите и способността за изразяване на собствените преживявания показаха, че всички, макар и непознати и различни, мотат  заедно да творят, да пеят и да се веселят.

„Празник на многообразието“ напомня за партньорството между малки и големи; за  значимостта на отзивчивостта и деликатността между хората; за проявите на грижовност и съпричастност към другите, различни не само по възраст, но и със своето мнение, предпочитания, желания и мечти. Той е призив и доказателство за реалността – на малките жестове, които градят големите промени.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация