film izle

НУ „Христо Ботев“ получи почетни плакети и много поздравления за празника си

С празничен концерт, с много настроение и гости, Начално училище „Христо Ботев – гр. Плевен отбеляза днес 85-годишния си юбилей. Празникът събра в залата на ДКТ „Ив. Радоев” възпитаници на училището от различни поколения, настоящи и бивши директори и преподаватели, членове на Обществения съвет, родители, много гости, сред които  Боян Ботйов – праплеменник на Христо Ботев и председател на фондация на името на поета революционер, кметът Георг Спартански и представители на местната управа, председателят на Общинския съвет Мартин Митев, общински съветници, началникът на РУО – Плевен Албена Тотева, бивши преподаватели, родители и десетки приятели на учебното заведение.

Слово за празника произнесе директорът на училището Цветелин Горанов, по повод годишнината Мартин Митев отправи поздрав и връчи на НУ „Христо Ботев“ почетен плакет от името на Общински съвет – Плевен на директора. От сцената прозвучаха поздрави и от кмета на Плевен Георг Спартански, от началника на РУО – Плевен Албена Тотева и др. Прочетени бяха и редица поздравителни адреси, сред тях от президента на страната Румен Радев, вицепрезидента Илияна Йотова, председателя на Народното събрание Димитър Главчев, министър-председателя Бойко Борисов, министъра на образованието Красимир Вълчев, Маргарита Попова – Главен секретар на Стопанската камара, и др.

Всеки ден да бъде празник за тях, пожела на учениците и преподавателите от НУ „Христо Ботев” кметът Георг Спартански. За нас учебното заведение не само се намира в центъра на града, то е дълбоко в сърцата на нашите съграждани, тъй като преподавателите му са успели да възпитат достойни хора, които са прославили Плевен в страната и чужбина, каза още в приветствието си кметът. Той връчи на директора на училището Цветелин Горанов почетен плакет на Община Плевен.

Музикални поздрави към присъстващите отправиха възпитаници на училището, хор „Звъника”, изпълнители от различни краища на страната.

Тържествата по повод 85-ата годишнина на НУ „Христо Ботев“ днес започнаха с поднасяне на венци и цвета пред бюста на Христо Ботев в двора на училището.

Снимки: Община Плевен и ОбС – Плевен

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация