film izle

Стартираха ремонтите в центъра на Плевен

Вече са в ход мащабните ремонти на Градската градина, Водната каскада и площад „Стефан Стамболов” пред Драматичния театър в Плевен. Това обяви на пресконференция в общината кметът Георг Спартански. Той припомни, че в подписка граждани са поискали ремонтните дейности да стартират през септември, но това не може да се случи, тъй като Общината има подписани договори със срокове, които трябва да се спазват. В противен случай Общината ще трябва да върне всички пари по Оперативната програма „Региони в растеж”. „Практическата причина е, че никой не прави ремонти през есенно-зимния сезон. Такива се правиха от предишното ръководство, като всички знаят под какво напрежение моят екип „извади от гробищата“ пет проекта в рамките на 50 дни”, коментира градоначалникът.

Спартански уточни, че при ремонтните дейности на Градската градина всичките 95 пейки ще бъдат транспортирани в стопанския двор на „Паркстрой” и общинския отдел „Екология” ще разпореди монтирането им в различни части на града. Той определи като спекулация твърдението, че изпълнителят на проекта фирма „Трейс“ в нарушение на договора е възложил на общинска фирма „Инжстрой“ демонтажа на пейките и унищожаването им. Всички дейности се извършват по указание на кмета на Община Плевен, уточни Спартански.

Градоначалникът обеща, че на специален брифинг в началото на следващата седмица ще обяви пълни подробности по възстановяването на уникалната за страната ни Водна каскада.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация