film izle

Васил Антонов участва в 24-ата Генерална асамблея на ИПАП в Рим

Народният представител от БСП за БЪЛГАРИЯ Васил Антонов участва в работата на  24-та Генерална асамблея на Интерпарламентарната асамблея по православието, която се провежда от 25 до 30 юни 2017 г. в Рим, Италия.  Плевенският депутат е член на Международния секретариат на ИПАП и заместник-председател на Комисията по вероизповеданията  в Народното събрание.

Парламентаристи от множество страни от Европа, Азия и Африка ще  дискутират по темата за християнското разбиране за глобалната криза и начините на нейното преодоляване. България ще бъде представена с доклад на Васил Антонов.

В деловата си част програмата на форума предвижда преглед на дейността на Асамблеята, финансов отчет за последната година, както и приемане на програма за дейността на ИПАП  и проектобюджет за 2017 – 2018 год.

В деня на Светите Петър и Павел участниците в Асамблеята ще имат възможност да присъстват на Свещена Литургия във Ватикана, както и да посетят базиликата „Сан Клементе“, в която се намира гроба на Св. Кирил Философ.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация