film izle

Над 250 участници ще забъркват банатски вкусотии днес в Асеново

Сподели
Етикети

Над 250 са участниците във фестивала „Банатски вкусотии“, който се провежда за седми път в село Асеново и се организира от местното читалище. Ще има общо шест състезания и изложби за храни.
Над 50 участника ще приготвят традиционни храни, 21 ще се борят за награда „Кулинарно вдъхновение“, 10 ще се борят за наградата в раздел „Година на петела“. Във раздела фолклор ще участват 15 формации.
На живо 5 души ще се борят за приза „Баш майстор на банатското ястие“, а други 5 ще мерят сили за майсторството със вече приготвено банятско ястие.
Милена Иванова на живо ще ви демонстрира “ Точене на листа“.
Над 10 участника ще крачат „През сълзи към победа“ и още толкова ще режат зеленчуци за специалното участие на Юнашкия тиган и Ангел Ангелов от академия „Кулинарен историк“ гр. Копривщица с помощници Велислава и Теодор. Отново наш гост ще бъде почетния председател на фестивала Иван Звездев, но този път ще има подкрепата на малкия Иванчо – добър кулинар , който заедно с малката Мишел от Асеново, ще участват в приготвянето на банатския обяд „Паприкаш с месо“ за всички участници и гости.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация