film izle
3 септември 2017, 14:30 няма коментари

Граждански организации могат да кандидатстват за участие в „Запознайте се и програмирайте“

С цел децата и младежите да се адаптират към утрешния дигитален свят, инициативата „Запознайте се и програмирайте“ насърчава всякакви събития по програмиране по време на Европейската седмица на програмирането, която се провежда от 7 до 22 октомври. Организации с нестопанска цел могат да получат до 300 евро, за да реализират събитие.

До 22 септември граждански организации от цялата страна могат да кандидатстват за участие в инициативата „Запознайте се и програмирайте“.

Тя подкрепя събития, които дават възможност на деца и младежи от 8 до 24 годишна възраст да се докоснат до света на програмирането. Главна цел на инициативата е младите хора да научат повече за софтуерната разработка като кариерен избор, както и да увеличат познанията им за начина, по който функционира съвременният дигитален свят.

Учени и предприемачи напоследък се обединяват около вярването, че програмирането като умение ще бъде от огромна необходимост за младите хора, за да развиват световната икономика за в бъдеще. Инициативата „Запознайте се и програмирайте“ адресира тази нужда на подрастващото поколение и се стреми да подпомогне адаптацията към утрешния дигитален свят.

„Запознайте се и програмирайте“ насърчава граждански организации да организират събития за програмиране по време на Европейската седмица на програмирането, която тази година ще се проведе от 7 до 22 октомври. Организации с нестопанска цел могат да получат до 300 евро, за да реализират събитие, което да покаже на младите хора колко забавно може да бъде програмирането и как може да бъде даден живот на идеите чрез програмиране. Възможни събития са например хакатони, работилници за програмиране, лекции, филмови събития, състезания, вечери на програмирането, курсове по роботика или други формати.

Кандидатстването за участие в инициативата е отворено до 22 септември. Инициативата се организира от софтуерният гигант SAP в партньорство с Techsoup Europe, мрежа от 28 граждански организации и фондации. В България „Запознайте се и програмирайте“ се реализира от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ като единствен партньор на TechSoup за България. SAP провежда инициативата в още 14 държави – Австрия, Хърватия, Чехия, Германия, Унгария, Казахстан, Полша, Румъния, Русия, Сърбия, Словакия, Словения, Швейцария и Украйна.

Повече информация за инициативата „Запознайте се и програмирайте“ и начинът за кандидатстване може да намерите на www.meet-and-code.org.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация