film izle

”Реално за Европа” беше темата, която дискутираха Петър Корумбашев и Мартин Карбовски с плевенчани

Лицемерието в ЕС е достигнало високи стойности и не съм сигурен, че солидарността е на същото ниво, заяви по повод така наречения „социален дъмпинг,” в който сме обвинявани, евродепутатът Петър Корумбашев на срещата си с плевенските граждани в петък вечерта. По думите му – обвиненията, че ние не сме плащали западни осигуровки на нашите работници в западна Европа, са несъстоятелни.

„Не можеш да изчислиш, че 12 часа трябва да плащаш австрийска осигуровка, докато наш шофьор е бил в Австрия, 24 часа – немска, когато е пътувал в Германия или 48 часа –френска, докато е пребивавал във Франция. Честно казано, тази битка е по-скоро за пазарен дял в сектора, отколкото за правата на работниците” – категоричен е Корумбашев.

От своя страна журналистът Мартин Карбовски заяви, че влизаме в един период, в който трябва да сме изключително активни и да изискваме от Брюксел да защитават нашите интереси.

„Аз имам много въпроси, като „Европа на няколко скорости”, солидарността – за какво беше тук Макрон, с какво засегна нашите шофьори и социалния дъмпинг. Неща, които са малко над икономиката и такива, които са над официалните. Кой ни пита за бежанците, бежанската вълна. Откъде дойде този хиперинтернационализъм, който придобива пословични размери…”

Според Карбовски – тези въпроси много трудно се задават, и то не защото има цензура, а защото тук, на нашата територия, се опитват да ни разединят и да ни върнат в един дуализъм, който е отпреди повече от 30 години. Минаха толкова години от прехода и би трябвало да сме цъфтящи или поне работещи и отново ни вадят чучелото на фашизма и комунизма, само за да ни скарат, убеден е Карбовски. „В последните години влизаме в спиралата на един „мек” или по-скоро да го наречем „лек” тоталитарен режим. За съжаление това е нещо, с което не знам как ще се справим” – безпокои се Мартин Карбовски.

За презентацията е нужен JavaScript.

 

има 1 коментар
  1. андрей пантев каза:

    Мартинчо беше антикомунист, младо врякащо демократче! Днес е вече осъзнат комуняга, говори странно и раболепно! Какви политически медикаменти е погълнал или автоимплантирал?

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация