film izle

Творби за участие в конкурсите „140 години Плевенска епопея“ се приемат до 5 ноември

Три конкурса за детско творчество бяха обявени от 1 септември 2017 г. от Инициативния комитет за отбелязване на 140-ата годишнина от Плевенската епопея, 110 години военноисторически музеи и 40 години Плевенска панорама.

В конкурсите за лично творчество „140 години Плевенска епопея“ могат да участват деца и младежи от цялата страна, поканени са и побратимените на Плевен градове. Участниците се състезават в три категории – есе, рисунка, песен. В надпреварата с рисунки участниците са разделени в две възрастови групи – от първи до четвърти клас и от пети до осми. С есе и музикално изпълнение могат да се състезават всички ученици до 18-годишна възраст. Изисквания: за есе – до 3 600 знака; за песен – до 4 минути, на електронен носител, индивидуални изпълнения, дует, група; за рисунка – до 2 броя от автор, без ограничения в техниката и размерите.

Предвидени са една голяма награда в трите категории и по три във всяка една.

Творбите трябва да се изпращат до 05.11.2017 г. на адрес: гр. Плевен 5800, ул. „Димитър Константинов” №2, e-mail: incentre_library_pl@abv.bg

Творбите ще бъдат оценявани от жури с председател акад. Светлин Русев. Работата на журито ще се координира от акад. Русев за рисунките, Димо Дешев – за есетата, и Любомир Дяковски – за музикалните изпълнения, като ще бъдат привлечени експерти от трите области.

Победителите ще бъдат обявени на специална церемония, съпътствана от изложба с най-добрите рисунки. Класираните на призови места произведения ще бъдат представени в Москва, Париж, Виена и други градове в Европа.

 

 

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация