film izle

Отново алармират за безобразно строителство в детска градина “Приказен свят” в Плевен

Подгизнали мазилки, ронещи се тоалетни и мивки, изкъртени дограми, огромни течове под радиаторите, разкъртени тавани, падащи плочи и още куп строителни безобразия са открили от общината в детска градина „Приказен свят” в Плевен след поредния сигнал за теч на директорката Илиана Иванова. Това обяви на седмичния брифинг кметът Георг Спартански. Строителството е изпълнено абсолютно некачествено и непрекъснато имаме оплаквания от директорката за течове и всякакви строителни дефекти, каза кметът. Той допълни, че сградата няма нищо общо с представения в администрацията 3D проект. Градоначалникът поясни, че фирмата „Хуфу” ЕООД, която е строила обекта за 1 милион лева, е известна в цяла България с некачествената си работа и припомни, че най-големият обект, с който се е провалила, е така нареченото „малко” или „военно” НДК в столицата.

„Сега я търсим с N броя писма по веригата. Директорката пише на нас за течове, за паднали плочи и т. н., защото 1 милион лева така се усвоиха. Тази фирма я търсим по адреса на актуалната й регистрация и все едно да получиш от умрял писмо. Фирмата се е покрила, а е дала гаранции за строителството 20 години. Директорката е в ужас, като започнат дъждовете през есента какво ще прави, а от там нататък снегове и минусови температури.”

Спартански заяви, че общината ще намери средства от резерва в хазната да направи необходимите ремонти и през есенно-зимния сезон сградата на детската градина да се използва нормално. „Ще свършим тази работа, но за пореден път с грешните пари на плевенския данъкоплатец, вместо с държавните пари.“ Кметът не се ангажира с конкретна сума, необходима за ремонтите, но беше категоричен, че след като бъде изплатена ще се заведе иск към изпълнителя на обекта да възстанови парите в общинския бюджет.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация