film izle
12 септември 2017, 7:59 1 коментар

По-малко плевенчани са ходили на кино през миналата година

В края на 2016 г. в област Плевен кинопрожекциите регистрират ръст от 0.1%, докато посещенията намаляват с 2.2% в сравнение с предходната година. Това сочи справка на Националния статистически институт (НСИ) за дейността на културните институции в област Плевен през миналата година. През 2016 г. са прожектирани 172 филма, които според националността им се разпределят, както следва: 130 – американски, 31 – европейски, 9 – български и 2 – други.

Развитието и насърчаването на културата, най-вече в областта на опазване културното наследство и стимулиране на иновативни политики в тази посока, е от съществено значение за поддържането на добра и динамична жизнена среда. Статистическите изследвания на НСИ осигуряват информация за дейността на културните институции в страната. Основните показатели и обхвата на изследванията са в съответствие с методологическите изисквания на ЮНЕСКО.

Дейността на кината се обхваща чрез следните основни характеристики: места, екрани, прожекции, зрители. Не се наблюдават киноклубовете и подвижните кина.

 

 

има 1 коментар
  1. Анонимен каза:

    Какво ти кино хората нямат пари за хляб, пазаруват само за стотинки в големите вериги че е по-евтино

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация