film izle

Чистотата в парк Кайлъка обедини различни институции в Националната кампания „Да изчистим България заедно”

Държавни, общински и образователни институции ще съсредоточат своите усилия в почистването на Кайлъка, включвайки се в Националната кампания „Да изчистим България заедно”. Това обяви днес на пресконференция областният управител Мирослав Петров. На срещата с журналистите присъстваха и заместник – областните управители Татяна Божинова и д-р Красимир Трифонов

Участниците от Областната администрация, Община Плевен, БДДР и МУ ще се разпределят в два  лъча от началото на парка и от едноименния хотел, които ще се срещнат при чешмичката към Зоологическата градина. „На началните пунктове ще бъдат осигурени ръкавици и чували за желаещите да се присъединят към инициативата”, уточни областният управител Мирослав Петров.

По думите му мястото на срещата на двата лъча не е случайно. „Чешмичката към Зоопарка е обект на непрекъснати набези от вандали и в момента, в който бъде ремонтирана, дори преди да са минали 24 часа, бива разрушавана от неизвестни извършители. Вандалските актове и безотговорното отношение към чистотата в парка са най-сериозните проблеми, с които ежедневно се сблъскваме в усилията си да стопанисваме „Кайлъка”, подчерта областният управител Мирослав Петров. Добрата новина този път е, че успяхме да осигурим средства и чешмичката в момента се изгражда в много по-стабилна конструкция. Надявам се на 16 септември тя да бъде пусната.”, каза Петров

Той отбеляза, че важен приоритет в работата на ръководството на администрацията е поддръжката на парка, „но това без финансови средства е непосилна борба”. „Ето защо сме предприели стъпки за търсене на финансови механизми и възможности за осигуряване на финансиране за осветление на „Кайлъка”. Подготвили сме и предложение за създаване на „Предприятие за стопанисване на парка”, за което ще поискаме държавно финансиране”, каза Мирослав Петров. Той обаче подчерта, че на този етап тези инициативи са все още на проучвателен етап. „При първи резултати от усилията ни, ще ви уведомим своевременно”, ангажира се пред журналистите областният управител Мирослав Петров.

има 5 коментара
 1. Ябълки за оцет каза:

  Оооооооо хайде стига. От вас младежта не може да се развива. На вас сливарите всичко вие криво

 2. плевенчанин каза:

  Плевен е един от най-чистите градове в България, и това се вижда от всеки,който пътува в страната. Плевен е несравнимо по-чист от София.

 3. Наблюдател от ООН каза:

  Кайлъка не е толкова важен за почистване. Хайде стига с тия номера ада почистим града. Плевен е страшно мръсен град

 4. сливи за смет каза:

  Града е небивало мръсен със страшни петна по улиците и разбити тротоари, дупки навсякъде, не се чисти изобщо явно

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация