film izle

Стартира акция „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“

В ОД МВР-Плевен са предприети необходимите мерки за обезпечаване безопасността на придвижване на децата до училище и за тяхната сигурност

Стартира традиционната акция на полицията преди началото на учебната година „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“. Полицейски екипи от ОДМВР-Плевен вече са направили оглед на сигнализацията и маркировката по общини и са изпратени писма за освежаване на пътната маркировка в районите на училища и детски градини. Проведени са срещи с частните охранителни фирми, с които е обсъден въпросът за прецизен пропускателен режим в учебните заведения. Извършват се охранителни проверки на сградите на училищата с акцент създаването на ред и сигурност по време на учебните занятия.
Изготвени са графици за засилено полицейско присъствие в първия учебен ден и след това в районите на училищата за създаване на безопасни условия при придвижването на учениците. Системни проверки ще има и в питейните и увеселителни заведения за присъствие на малолетни и непълнолетни след установения час.
Периодът от 25 септември до 1 октомври 2017 година е обявен за Седмица на превенция на детската пътна безопасност, а 30 септември 2017 година –  за Ден на превенцията на национално ниво.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация