film izle
2 октомври 2017, 18:09 няма коментари

С младежки хепънинг приключи проект срещу насилието в 9 училища в Плевен

На пресконференция в Плевен представиха днес резултатите от приключилия с младежки хепънинг на цветовете проект „Отвори очи! Светът е цветен!“ на сдружение „ОбзорАрт“ с председател Мила Пендичева, по Национална програма за изпълнение на младежки дейности на Министерство на младежта и спорта.
Младежи от 9 плевенски училища бяха обучавани на ефективно общуване и решаване на конфликти, как да използват инструменти за дискусии като форум-театър и креативно писане, как да влияят на своите връстници за превенция на прояви на агресия.
Лидерски екип от 24 младежи организира публично събитие на 30 септември на площад „Възраждане“, където младите хора отправиха своите послания за ненасилие, привлякоха успели млади хора като Дули и Мудния от RDMK ,Стефан Данчев /автори на тв предаването KEEP IT REAL/и DJ Димитри Вълев, които ги подкрепиха в тяхната кауза и им помогнаха в създаването на незабравим и пълен с емоции младежки хепънинг. Включиха се мажоретките на Левски и младата певица Марта Карамфилова. Водеща беше Марта Димитрова, младежки лидер и обучител по време на обученията.
Събитието беше организирано от младежи за младежи на техния език, с музиката, която те харесват, с лицата, които те припознават за свои идоли. В подкрепа на своята кауза „НЕ НА АГРЕСИЯТА! ИЗЛЕЗ ОТ СИВОТАТА НА БЕЗРАЗЛИЧИЕТО! БЪДИ АКТИВЕН!“ те разпръснаха цветни прахове, като по този начин потвърдиха посланието на проекта „Отвори очи! Светът е цветен!“.

За презентацията е нужен JavaScript.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация