film izle

Веселин Плачков с кино и театрална премиера

Веселин Плачков – едно от най-характерните лица на българския театър и кино, с премиера на филма „Дамасцена“ и постановката „Дядо Коледа е боклук“

„Дамасцена“ е съвременна поетична драма с елементи на мистика, чието действие се развива в Розовата долина. Филмът е създаден по истинска история. От 3 ноември ще е по кината. Филмът „Дамасцена“ ще има две премиери – на 29 октомври в Стара Загора и на 30 октомври в София.

Веселин Плачков играе главната роля в сагата за политическите, социалните и морални метаморфози в България през последните десетилетия, започнали с така наречената “Голяма екскурзия”. Неговият герой Течо, който има прототип от Розовата долина, попада не само в най-силното течение на реката, но и в драматичен водовъртеж. Актьорът е натоварен с изключително трудна и отговорна задача – да пресъздаде историята на главния герой от 30 до 60-годишна възраст.

Във филма участват 56 актьори, като за последните 25 години това е единствената българска продукция с толкова голяма масовка – над 1 200 души.

Веселин Плачков играе ролята на ексцентричния Дядо Коледа в комедията „Дядо Коледа е боклук“. Премиерата е на 4 ноември в театър „Сълза и смях“, открита сцена.
Постановката с режисьор Емил Марков и продуцент Кирил Кирилов в комбинация със звездния екип от актьори: Албена Михова, Албена Павлова, Иван Радоев, Ненчо Илчев и Сашо Дойнов, обещава да се превърне в една от най-гледаните тетрални постановки.
Хора “на ръба на нервна криза” се опитват да помагат на нещастни самотници чрез своето дружество “Отчаяние и приятелство”, което именно в Коледната нощ става убежище и място за комични и драматични срещи и неразбории на най-невероятни образи. В тази комедия всичко е толкова вихрено заплетено, смешно и тъжно едновременно, че изненадите падат като от небето и нищо не е такова, каквото изглежда. Никой няма право да съди никого. Няма личност без грехове. Нашите герои са изтъкани от невероятни слабости, но нямат вина за това, защото са без опора в реалността. И тъкмо в това е голямата им трагедия.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация