film izle

Второто издание на пешеходния поход Плевен – Тотлебен ще стартира в събота

„Да слезем от колите и да повървим пеша” е мотото на Втория пешеходен поход Плевен – Тотлебен, който ще стартира в 8,30 часа на 14 октомври /събота/ от „Кожухарската чешма” на изхода на Плевен до центъра на село Тотлебен.

23-километровото трасе ще бъде охранявано от полицията, ще дежури медицински екип, а на всеки 5 километра са предвидени пунктове, на които участниците ще имат възможност да се подкрепят с вода, плодове, шоколади, енергийни напитки и лакомства, информира кметът на Тотлебен Емил Гашев. Той уточни, че почти 90 процента от маршрута минава през поля и гори. Цялото разстояние се изминава за около 5 часа, като целта не е постигане на спортни резултати, а хората да се опознаят, да си общуват и да прекарат приятно, весело и здравословно времето си. В проявата могат да се включат както аматьори, така и професионалисти по спортно ходене, няма ограничение и за възрастта на участниците.

 

След финала в центъра на селото организаторите са приготвили програма с песни, танци и почерпка. За участниците е осигурен транспорт обратно до Плевен.

Кметът на Тотлебен припомни, че идеята за похода се е родила спонтанно в разговор с французина Грегоар – един от собствениците на КНМ – Textil, които са един от спонсорите на проявата. Другите организатори са „Милкана” ООД и кметство с. Тотлебен. Миналата година в първото издание на похода са се включили над 70 човека, като този път се очаква участниците да са много повече.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация