Второто издание на пешеходния поход Плевен – Тотлебен ще стартира в събота

„Да слезем от колите и да повървим пеша” е мотото на Втория пешеходен поход Плевен – Тотлебен, който ще стартира в 8,30 часа на 14 октомври /събота/ от „Кожухарската чешма” на изхода на Плевен до центъра на село Тотлебен.

23-километровото трасе ще бъде охранявано от полицията, ще дежури медицински екип, а на всеки 5 километра са предвидени пунктове, на които участниците ще имат възможност да се подкрепят с вода, плодове, шоколади, енергийни напитки и лакомства, информира кметът на Тотлебен Емил Гашев. Той уточни, че почти 90 процента от маршрута минава през поля и гори. Цялото разстояние се изминава за около 5 часа, като целта не е постигане на спортни резултати, а хората да се опознаят, да си общуват и да прекарат приятно, весело и здравословно времето си. В проявата могат да се включат както аматьори, така и професионалисти по спортно ходене, няма ограничение и за възрастта на участниците.

 

След финала в центъра на селото организаторите са приготвили програма с песни, танци и почерпка. За участниците е осигурен транспорт обратно до Плевен.

Кметът на Тотлебен припомни, че идеята за похода се е родила спонтанно в разговор с французина Грегоар – един от собствениците на КНМ – Textil, които са един от спонсорите на проявата. Другите организатори са „Милкана” ООД и кметство с. Тотлебен. Миналата година в първото издание на похода са се включили над 70 човека, като този път се очаква участниците да са много повече.

Коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация