film izle
10 октомври 2017, 17:37 2 коментара

Обновяват кръговото кръстовище към ж.к. „Сторгозия”

Кръговото кръстовище към ж.к. „Сторгозия” е разчистено от досегашната десетилетна растителност, дупките от коренищата са насипани и изравнени. Така се подобрява видимостта в района, който е със засилен трафик, подобрява се и визията на един от входовете на града – този откъм София, подчерта кметът на Община Плевен Георг Спартански. Той припомни, че имаше няколко проекта за ремонт на Колелото, един от които по Програмата за трансгранично сътрудничество „ИНТЕРРЕГ V – A Румъния – България 2014 – 2020 г.” по проект „E-TEN – подобряване на достъпа на вторичните възли Плевен и Телеорман до транспортната мрежа TEN-T”. „Румънската страна партньор обаче ни уведоми, че заради проблеми с намирането на кандидати за изпълнение на дейностите по една от позициите се оттегля от подготовката на проекта. При нас нещата са много по-напреднали, на етап избор на изпълнител сме, но при положение, че партньорът ни няма готовност, ние не можем да продължим сами”, обясни кметът Спартански. Той допълни, че масовото очакване на гражданите на Плевен за увеличаване пропускливостта на Колелото са свързани с инвестиране на много милиони левове и построяването на надлез, който да извежда автомобилния поток. „Такъв финансов ресурс ние нямаме, което обаче не значи, че не можем да разсъждаваме в тази посока. Първата стъпка е да махнем старата растителност, което вече „Паркстрой” ЕООД направи. Втората стъпка е да преценим дали поставеното там осветление работи и колко ефективно. Ако ще го оставяме, трябва металните пилони да се боядисат и да се направи така, че наистина да се осветява този вход на Плевен. А третата стъпка ще бъде една приятна, надявам се, изненада в близко време”, каза още Спартански.

има 2 коментара
  1. Бат Пешо каза:

    Молодец Спартански,молодец! Кажи поне право куме в очи,че еврокомисията е резнала парите по трансграничния проект и толкоз.Не сме толкова наивни.Румънците не могли да намерят изпълнители,по голяма смешка от това здраве му кажи>>

  2. Бат Минко каза:

    Кмета съм го кръстил Гошо Кръпката.Явно за него ж.к. Дружба селата Ясен Дисевица Търнене не са в община Плевен.Да се вземе в ръце стига с тия оправдания няма пари.Какво и беше на Градската градина та да я ремонтират?Градът изглежда отвратително разбити тротоари укици на вълни дупки кръпки.Кръпка до кръпка кръпка връз кръпка ние ремонтираме центъра.И асфалтираме пред домовете на няколко местни величия.Айде стига.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация