film izle

Вандали посегнаха на новите настилка и растителност на площад „Стефан Стамболов”

За поредно вандалско посегателство съобщи кметът на Община Плевен Георг Спартански. След като граждани му изпратили снимка на новоремонтирания площад „Стефан Стамболов” с въпрос дали са довършени дейностите предвид няколко липсващи бетонни блокчета от настилката, се оказало, че блокчетата са извадени и откраднати. „Това за пореден път драматично поставя въпроса има ли смисъл от харчене на милиони левове европейски средства за реализация на проекти за подобряване на градската среда, ако след това ще унищожаваме със скоростта на светлината това, което сме реализирали. Имам данни, че вече се крадат масово новозасадени цветя, което е необяснимо, предвид това, че стръкче теменужка струва стотинки! Имам също данни, че се опитват да крадат и декоративни дръвчета и храсти, които садим отново по проектите. Приятно, обаче, съм изненадан от вълната негативни реакции на нашите съграждани при оповестяването на такива случаи”, каза още г-н Спартански. Той припомни, че Община Плевен обяви обществена поръчка за внедряване на система за видеонаблюдение, но колкото и да са позициите, няма как да се сложи камера на всяко цветенце, бордюр, пейка или кошче. Не  това е европейският път на Плевен – да унищожаваме направеното с толкова средства, беше категоричен кметът Спартански.

има 3 коментара
  1. Гражданка каза:

    Не знам дали ги краде някой теменужките, но кучетата със сигурност ги ровят и „поливат“. Голямото дърво пред театъра, вече е „изровено“ от тях. Такъв е Плевен – „европейски град“, ама друг път!

  2. Гражданин каза:

    Да сложи зам.кмета по сигурността на пост. Да караули нощно време. Наряд! Да му дава и непоряди, ако нещо задигнат. Какво прави този зам.кмет по цял ден? Чопли си в носа, рискувайки да си увреди окото! Да обикаля площада надлъж и шир и това е-да пази теменужките и плочките!

  3. Николета Първанова каза:

    От това място/до пейката встрани от входа на театъра/ никой няма да извади плочки! Айде стига глупости, моля! Г-н Кмета да спре!Към паркинга зад театъра спокойно може да се извадят всички плочки. И сега все още могат! За цветята и дърветата е прав кмета. Само малоумник ще краде цветята!

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация