film izle

Студент от Медицинския с трето място от международен конкурс за поп изпълнители

Младият поп изпълнител Светлозар Христов представи достойно Медицинския университет (МУ) – Плевен, в международния конкурс за певци  ,,Северно сияние“, който се проведе миналия уикенд в Русе.

Конкурсът е само за индивидуални изпълнители разделени в 5 възрастови групи. Според регламента, участниците се представят с две песни, едната от които на български език, а другата по избор. Трета награда на конкурса беше присъдена на младия поп изпълнител Светлозар Христов. Той се състезава в  най-голямата възрастова група  от 18 до 25 години и бе оценяван от международно жури в състав: председател-Тони Димитрова и членове: Светослав Лобушки – България , Хайгашот Агасян – България, Виорела Филип – Румъния и Вили Икономов – директор на конкурса. В момента Светлозар учи в МУ Плевен и въпреки заетото време той продължава да завладява сцените по международните конкурси.

Заключителната гала вечер на „Северно сияние“ започна в 17 ч. в Доходното здание с рецитал на Тони Димитрова, която беше и председател на международното жури в конкурсните дни на 6 и 7 октомври. След нея последва гала-концерт на лауреатите на „Северно сияние“ 2017 г. Празничната вечер завърши с официална церемония по връчване на наградените участници.

Конкурсът „Северно сияние” се провежда под патронажа на кмета на Община Русе. Неговото 21-во издание е част от програмата на Есенните дни на културата и изкуствата, които се организират от Община Русе.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация