film izle
17 октомври 2017, 16:49 4 коментара

Само петима участници засега в литературния конкурс на името на Петър Ковачев

Само петима са кандидатите, представили свои творби за участие в националния литературен конкурс на името на големия плевенски писател и журналист Петър Ковачев. Това обяви началникът на отдел „Култура” в Община Плевен Стефка Григорова. Ежегодният конкурс се провежда през декември, авторите участват със свои непубликувани творби в категориите поезия, проза и драма. Крайният срок за изпращане на творбите е 30 октомври. „Има още 15 дни до тогава, но липсата на кандидати поставя принципният въпрос за необходимостта от провеждане на толкова много събития, посветени на различни творци. В конкурса на името на Петър Ковачев например преди участваха близо сто автори. И в момента на бюрото си имам искане за отпускане на 500 лв. извън Културния календар за награди в конкурс. Не сме толкова богати да си позволяваме половинчати работи. Ако ще правим култура „на парче”, не правим добра услуга на паметта на хората, на които са посветени конкурсите. В случая с конкурса „Петър Ковачев” не коментираме качеството, говорим за бройката. Ако имаме 500 творби, със сигурност ще намерим поне 10, 15 или 50 на много добро ниво. А при 5 какво всъщност избираме? При това положение за следващия Културен календар ще преценяваме дали си заслужава да правим неща, в които само ще влагаме средства. Това не е маратон, в който търсим масово участие. По-добре е да се направят малко на брой неща, но действително стойностни”, беше категоричен кметът на Община Плевен Георг Спартански в коментарите си.

Текст и снимка /архив/: Пресцентър на Община Плевен

има 4 коментара
 1. Култура халтура каза:

  Плевен опустя….откъм всичко стойностно опустя. Прочее шефката на културата и заплата и пенсия взема, нали?

 2. Гери Дончева каза:

  Нямате пари, а давате помощи на графомана, казионна номенклатура на БЗНС, НДСВ и т.н Пелин Пелинов…. Баба Стефка е лика прилика с Жоро Латинката, с тънък естетски селски вкус.Ашколсун!

 3. Неделчева каза:

  Този конкурс е частен.На Марин Георгиев и неговите приятели от журито…. Парите за жури са по-големи от наградния фонд?!Ваня Дочева и Зеленогорски измислиха това недоразумение и за пореден път Пешо, светла му памет, беше омърсен от завистници… Впрочем кой докладваше на Държавна сигурност какво говори Пешо в кафенето на „Ростов“?

 4. Мони Григоров каза:

  А какво точно каза кмета , че иска участници масово или че не толкова но качествени ? А може би „журето“ е на нивото на общината или наградата е унизителна за претенциите организаторите с провинциалниа естетика и полуграмотност ?
  А може би идват избори и ще къпим плебейте с евтини лозунги как пестим народната пара но плащаме хонорари на гости от София и съпорта на концертите ? И накрая по улиците цигани и безработни избиратели , смешно е за тези които са свободни да ви се смеят !

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация