film izle

„Операция плюшено мече“ – всички можем да зарадваме едно самотно сърчице

 

Над 20 са обектите в Плевенско, в които има нуждаещи се деца и младежи в неравностойно положение

„Операция плюшено мече“ е най-мащабната Коледна кампания, която сбъдва детските мечти. Това е една доброволческа инициатива, която започва дейността си преди 10 години. Целта на проекта е да подари поне малко любов на деца и младежи в неравностойно положение, за да повярват и те в коледните чудеса.

Коледните празници са празници на семейството и домашния уют, но не всеки има късмет да е с истинско семейство, което да му дава непрестанна любов. „Операция плюшено мече“ кани всички да зарадваме поне мъничко едно самотно сърчице, което няма същите привилегии като нас.

Всяка година екипът на „Плюшено мече“ посещава 7000 деца от 330 институции във всички 28 региона на страната. Те съставят списък на деца от домове във всички градове на територията на България, който съдържа най-желаните от тях коледни подаръци. Подаръците, които кампанията дарява са нови, неизползвани и отговарят на списъка с желания. Те са изцяло предназначени за деца и младежи, лишени от родителска грижа, деца в риск, деца с увреждания и възрастни с умствени увреждания. Отделно, проектът снабдява и отговарящите институции за отглеждане на дечицата с неща от първа необходимост, като материали, пособия, техника, специализирано оборудване.

 

Най-хубавото е, че всички ние можем да се включим в тази доброволческа акция, да дарим усмивка и щастие. Понякога не разбираме как тези две простички неща, неструващи и една стотинка, могат да сгреят едно невинно сърчице, заслужаващо само и единствено любов. За да се включим в „Операция плюшено мече“ трябва да последваме няколко стъпки:

 • Екипите по места публикуват списъци с деца от домове и техните най-желани подаръци за Коледа;
 • Един дарител избира едно дете и публикува коментар с номера и името на детето под списъка;
 • Отговорниците записват името на дарителя до това на детето и така, докато не остане детенце без дарител;
 • Всеки дарител купува съответния подарък;
 • Опакова го прилежно и красиво;
 • Надписва подаръка (име на дете, възраст, дом, град, регион);
 • Изпраща или оставя лично подаръка в най-близкия пункт за събиране на подаръци преди крайния срок за съответния град/дом (пунктовете за всеки град са предварително упоменати);
 • Екип от доброволци (всеки може да стане такъв) разпределя/сортира/проверява подаръците;
 • Проверка, че всички деца имат налични подаръци;
 • Публикуване на датите, в които ще посети всеки дом;
 • Всеки дарител/доброволец е добре дошъл при децата на предварително уговорената дата.

Пълните списъци с деца от домове в България може да видиш ТУК. Включи се и ти!

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация