film izle
28 декември 2017, 16:19 няма коментари

Четирима плевенчани ще получат финансова помощ за лечението си, решиха съветниците

500 лв. ще бъдат отпуснати за лечението на Борислав Ковачев, полицай към зоналното жандармерийско управление

Да бъдат предоставени еднократни финансови помощи за лечението на четирима плевенчани, реши на последното си за тази година заседание Общинският съвет (ОбС) на Плевен. Вносител на предложенията бе ПК по „Здравеопазване и социална политика“ към местния парламент.

Еднократна финансова помощ в размер на 500 лв. ще бъде отпусната за лечението на Борислав Ковачев. Предложението бе внесено днес като извънредна точка и подкрепено от 37 от съветниците. Борислав Ковачев води тежка битка за живота си, борейки се с коварен тумор на гръбначния мозък. Направена му е неуспешна операция, провеждана е и лъчетерапия с цел свиване на тумора, поясни при представяне на предложението проф. д-р Начко Тоцев – председател на здравната комисия към местния парламент. Борислав живее със съпругата и 5-годишния си син в Плевен. Полицай е към зоналното жандармерийско управление. Изключително почтен човек, посочват неговите близки и приятели. В момента за Борислав тече и кампания по набиране на средства, нужни за животоспасявaщото му лечение в швейцарска клиника.

С други три свои решения Общинския съвет гласува да бъдат отпуснати еднократни финансови помощи в размер на по 200 лв. за лечението и на Тихомир Манолов, на Калоян Маринов и на Мария Стоянова.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация