film izle

Цанислав Цветков е тазгодишният победител в борбата за кръста на Йордановден

Над 50 младежи скочиха във водите на река Вит, а след това извиха кръшно мъжко хоро

27-годишният плевенчанин Цанислав Цветков първи достигна до богоявленския кръст и успя да го извади от водите на река Вит на тазгодишния ритуал за Йордановден. Дървеният кръст беше хвърлен от отец Антон край историческия мост край село Ясен. Събитието събра стотици хора, присъстваха и кметът на Плевен Георг Спартански и председателят на Общинския съвет Мартин Митев.

Цанислав призна, че не е имал намерение да участва в състезанието и е взел решението да се включи в надпреварата спонтанно в последния момент.

„За първи път скачам, щастлив съм и мисля, че с божията помощ победих. Вярвам, че това ще ми донесе здраве и късмет и догодина ще участвам пак. Желая здраве на всички…” – сподели победителят. Цанислав е женен и има момиченце на 2 години и 10 месеца. Работи в Плевен в сферата на търговията. В понеделник победителят ще получи наградата на общината от 300 лева лично от кмета Спартански.

Над 50 младежи се включиха тази година в ритуала по изваждането на богоявленския кръст. След състезанието те извиха кръшно мъжко хоро във водите на река Вит.

За презентацията е нужен JavaScript.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация