film izle
11 октомври 2018, 10:14 няма коментари

След проведени оперативни действия задържаха двама за незаконно притежавано оръжие и наркотици

Сподели

В Плевен е образувано досъдебно производство за незаконно притежавано оръжие и наркотици.

Оперативните действия са стартирали на 9 октомври 2018 година около 16.30 часа, когато на  първокласен път І-3 при пътен възел „НХК“ служители на сектор „Пътна полиция“, сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ и Специализирани полицейски сили при ОДМВР – Плевен спират лек автомобил „Мерцедес“. Проверка изяснила, че зад волана е 38-годишна от София, с отнето свидетелство за управление на МПС поради неплатени глоби и пътник 38-годишен от град Трън, област Перник.

В хода на извършеното претърсване на лекия автомобил в багажно отделение са установени два черни платнени сака, съдържащи четири запечатани черни найлонови чувала със суха зелена тревиста маса. При направените експертизи е изяснено, че веществото е марихуана с тегло 9.592 кг. Намерен е и заглушител за огнестрелно оръжие.

На 10 октомври 2018 година проверка в жилището на перничанина завършила с изземането на 6 грама марихуана, саморъчно навита цигара с марихуана, една плочка хашиш с размери 2 см./2 см/1 см пистолет със заличен сериен номер, с поставен в него един пълнител с три бойни патрони, както и един пълнител с поставени пет бойни патрони. Назначени са експертизи на незаконния арсенал.

На 10 октомври 38-годишната е разпитана в качеството й на свидетел пред дежурен съдия в РС – Плевен. 38-годишният е привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление по чл. 354 „а“, ал. 3, т. 1 от НК. Разпитан е пред служебен защитник. С постановление на прокурор при РП – Плевен му е взета мярка за неотклонение „задържане под стража за срок до 72 часа“ и е приведен в арест – Плевен към затвора Плевен. По случая е образувано досъдебно производство.

Коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация