film izle

Изложбата „Три поколения” след Плевен отива в Париж

Изложбената зала в Арт центъра вече официално носи името на именития плевенски художник Христо Бояджиев. Събитието беше ознаменувано с уникална изложба, събрала на едно място творбите на баща, дъщеря и внук. Емблематични платна на Христо Бояджиев от фонда на ХГ „Илия Бешков”, пространствени пана на проф. Анна Бояджиева и впечатляващи творби – експерименти с материали, на сина й Димитър Хинков, са събрани под общото заглавие „Три поколения”. Изложбата е подредена от акад. Светлин Русев.

izlojba

На входа на Арт центъра е поставен бюст на Христо Бояджиев, подарен от семейството и изработен от скулптора Иван Атанасов.

Актьорът Христо Домусчив – Бебо, прочете слово от Светлин Русев. Поздрав беше поднесен и от професионалната гимназия по текстил, носеща името на Христо Бояджиев.

Експозицията може да бъде видяна в Арт центъра до 15 декември. След Плевен, изложбата ще гостува на Българския културен център в Париж, съобщи при откриването кметът проф. Димитър Стойков.


6

5

4

3

2

1

 

има 2 коментара
  1. Огнен каза:

    Христо Бояджиев. Един от двамата български художници, участвали в създаването на паното в Плевенската Панорама. Посетете изложбата! Заслужава си

  2. Илиана Димитрова каза:

    Една изключително интересна изложба,която трябва да се види!

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация