Празничен концерт организират трите висши училища в област Плевен

PictureКонцерт – спектакъл по повод студентския празник – 8 декември, подготвят студенти от Педагогическия колеж, Медицинския университет и Факултет „Авиационен“ – Долна Митрополия. Той ще бъде представен на 4 декември от 17,00 часа в зала „Катя Попова“ със специалното участие на Общинския духов оркестър. Мотото, под което ще премине концертът, е „Полет над студентските мечти“.
„Спектакълът ще представлява едно пътешествие из европейските държави. Акцентът е поставен върху творческите изяви на студентите, които освен че овладяват теоретичните основи на избраните от тях професии, ще имат възможност и да ги покажат от един различен ъгъл“, обясни зам.-директорът на Педагогическия колеж доц. д-р Теодора Вълова. Тя информира още, че второкурсници и третокурсници от Колежа ще представят баснята „Клеветник“ от Банчо Банов и стихотворението на Веселин Ханчев „Парижкият дъжд, възпят от една шарманка“, както и ще изпълнят композиция от стихове на Маргарита Петкова, Петя Дубарова, Дамян Дамянов и Станка Пенчева. Курсантите от Авиационния факултет пък ще демонстрират уменията си по източни бойни изкуства.
Общата инициатива на трите висши училища е резултат от сключените през пролетта и лятото договори между Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“, Националния военен университет „Васил Левски“, Медицинския университет – Плевен и БАН, които имат за цел да възстановят позициите и авторитета на България в световното и научно пространство, обясни доц. Вълова.

%d bloggers like this: