film izle

Стефан Кръстев, Спаска Гацева и „Буквите“ в неочаквана обща премиера

1

Електронната книга на колегата Стефан Кръстев (Цефулес) „Ням свят: Далебор – синът на кладенеца“, издадена от „Пи Ар Ви – рефреш вижън“ и „В огледало и без“ на Спаска Гацева, се срещнаха за пръв път официално със своите читатели. Две книги – с фантастична проза и с поезия. Едната на електронен носител, другата на хартиен. Двама автори – различни по пол, стил и възраст. И пълна зала с хора, обединени от общото – любовта към писаното слово. Всичко това събрано в една обща премиера, организирана от фондацията „Буквите” и осъществена в една от залите на регионална библиотека „Христо Смирненски”.

Стефан Кръстев, творчеството му и последният му проект – многотомната фантастична поредица „Ням свят”, представи Гери Йоханова. Председателят на „Буквите” Иван Богданов разказа за премиера на една от книгите на Стеф на Коледния панаир в столицата през 2006 г.: „Нашият щанд беше срещу този на издателството на Недялко Йорданов. Ние продавахме по 80 книги на час, на техния щанд нямаше никого. Накрая Недялко Йорданов прати едно от неговите момичета да купи книга на Стефан, за да види за какво става въпрос.”

4

Миналата седмица направихме една много хубава премиера в София на книгата на Спаска Гацева, като основната цел беше да я представим, а тук тя е достатъчно известна, сподели още Богданов, който е и издател на стихосбирката на Спаска Гацева.

3

„През последната година създадох стихове, в които няма да ме познаете. Разтърси ме един гръм и се появи една млада, една

дръзка поезия. И се оказаха 250 стихотворения”, сподели пред почитателите на своята поезия Спаска Гацева, преди да прочете няколко от тях. На 6 декември тя навършва 75 години, но втората младост, която живее благодарение на стиховете си, отпечатва в десетата си поредна книга „В огледало и без”.

Издателката на предишни нейни книги – Саня Табакова, поднесе своя музикален поздрав към поетесата.

5

2

6

има 1 коментар
  1. Гана Милева каза:

    Независимо, че градът ни тъне в неволи и материална нищета, има едно нещо, което никой не може да му отнеме – духовността! Хората на изкуството в града ни правят всичко, за да не замре духовният живот. Бъдете живи и здрави – и Вие, госпожо Гацева, и Вие, господин Кръстев! Творете! Ние, ценителите на словото Ви очакваме.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация