Кметът Стойков се похвали с проекти за 78 млн. лева

SAM_182235 проекта на обща стойност над 78 млн. лв. изпълнява община Плевен от ноември 2012 г. до ноември 2013 г., съобщи днес кметът проф. Димитър Стойков. На брифинга той направи едногодишен отчет на свършеното за една година. 19 от европейските проекти са самостоятелни и 16 са в партньорство. Сред най-значителните самостоятелни проекти кметът посочи санирането на 8 училища, проекта за устойчив туризъм, за интегриран градски транспорт, за ремонт на  ОДЗ „Снежанка”, ремонт сградата на община Плевен, за изграждане на 6 центъра от семеен тип, за регионалното депо, за проектна готовност в новия програмен период, за интегрирания план за градско възстановяване и развитие и др.

Най-мащабният проект на общината – за изграждане на воден цикъл с община Долна Митрополия за 155 млн. лв., е депозиран за оценка в Европейската комисия.

Проектите, по които община Плевен е партньор, са за 1,4 млн. лв.

Кметът отчете направените инвестиции в строителство, ремонти и организация на движението – за почти 1,9 млн. лв. В текущи ремонти на улици са вложени близо 909 хил. лв., а в основни – 499 хил. лв.