Ледена пързалка, сняг и много смях ни обещава Ники Урумов с „Женитба”

Една от най-поставяните комедии в света – „Женитба” от Гогол, подготвя Ники Урумов на плевенска сцена. Това е една моя любима пиеса и когато получих покана от Илко Иларионов, не се поколебах нито за миг за заглавието, признава Урумов, който освен че ще изиграе Поткольосин, е и режисьор на постановката. Работил съм два пъти по този текст като актьор и всички онези идеи, които са останали извън работата ми и които съм ползвал и са ми харесали, ще влязат в този спектакъл, категоричен е популярният актьор.

В постановката участват Сергей Константинов, Мариан Стефанов, Петко Кръстев, Светослав Каменов – Даки, Генади Николов, Мариета Калъпова, Нина Илиева, Камелия Хатиб и Анелия Стойкова. Художник на сценографията и на костюмите е Кирил Наумов, музикалните картини са на Иван Стоянов. Репетициите са все още „на маса”, но актьорите искрено се забавляват.

2teat2

„Казах на екипа, че всичко, което им е било забранявано досега от режисьорите, аз им позволявам да се прави. Че това е комедия и като такава не желая да има втори и трети план, всичко трябва да е ярко, преекспонирано, гротескно и крайно. В същото време енергично, динамично, без психология и оценки. Те трябва да бъдат вътре в репликите, не между тях”, категоричен е режисьорът. В самия спектакъл ще влязат и други текстове на Гогол. Музиката е базирана на класически произведения от руски автори, но в основата ще звучи Алфред Шнитке. Действието ще се развива в истинска руска зима, на сцената ще вали сняг, ще има ледена пързалка и ще се чуват руски камбани.

Премиерата ще бъде на 17 и 18 март.

%d bloggers like this: