С кръшно българско хоро посрещнахме британските студенти

Къде може да се видят хванати за ръка кмет, областен управител, ректор и студент по медицина, освен на кръшно българско хоро. Това се случи и на снощния купон в ресторанта на хотел „Ростов”. Студентите обаче бяха 63-ма, всичките първокурсници в Медицински университет (МУ) – Плевен, специалност „Медицина”.

От миналата година продължава традицията студентите от Великобритания да пристигат в България заедно със своите родители и да бъдат посрещани на прием, организиран от английската компания Outreach Education.

mu4-1В качеството си на дългогодишен преподавател и доскоро декан на един от факултетите „Здравни грижи” в университета искам да ви уверя, скъпи студенти, че в нашия университет вие ще получите едно качество образование на европейско ниво, увери в приветственото си слово кметът проф. Димитър Стойков. Те бяха приветствани от ректора проф. Славчо Томов и от Любов Костова – управителен директор на Британския съвет в България. Гост на партито беше и областният управител Илиян Йончев.

Аткракцията на стилния коктейл беше участието на Северняшкия ансамбъл „Иван Вълев”. Половинчасовото изпълнение на музикантите, певците и танцьорите беше заснето от десетки мобилни телефони, а възприемчивите бъдещи медици демонстрираха наученото на общото хоро.

mu13-1

mu2-1

mu8-1

Айриша Хасейн е от Лондон и е на 21 г. Това е втората й степен висше образование, тъй като току що е завършила университет.

ashi-1Мечтата ми е да изучавам медицина и съм много развълнувана, че ще я сбъдна точно тук, признава бъдещата лекарка. Към вълнението да живее в чужда страна се прибавя и сезона, в който пристига тук. „Никога не съм виждала толкова много сняг през живота си. Бих искала да съм си взела по-дебели дрехи”, със смях отбелязва Айриша. „Моля” е първата българска дума, която е научила.

ebi1-1Еби е на 19 години и също е от Лондон. И неговата мечта е да изучава медицина. Избрал е МУ заради местоположението, името, медицината. Няма търпение да започне следването си тук. Очакванията му са да учи и да се забавлява, а първите му впечатления от Плевен и България изобщо – че хората са много приятелски настроени. „Благодаря” е първата дума, която е научил и често използва.

След тази вечер на всички новоприети чуждестранни студенти предстои Седмица на адаптацията в МУ-Плевен, с богата програма от събития, организирана от отдела за прием на чуждестранни студенти към Факултета по медицина.

mu3-1

mu15-1

mu16-1

mu17-1

2 thoughts on “С кръшно българско хоро посрещнахме британските студенти

  • 17 октомври, 2014 г. в 23:06
    Permalink

    от хисаря

  • 17 октомври, 2014 г. в 23:06
    Permalink

    здрасти

Коментарите са затворени.

%d bloggers like this: