film izle

Над 350 рисунки на деца от България, Сърбия и Македония участват в конкурса на Пчеларското изложение

imagesЗа първи от учредяването на Международния  детски конкурс за рисунка и пластика – част от програмата на Международното пчеларско изложение – Плевен, изложбата с произведения на децата участници ще напусне залите на изложението. Като съорганизатор на 12-то издание на конкурса, читалище „Съгласие 1869“ по повод 145-годишния си юбилей, е и домакин на детската експозиция, която ще бъде разположена в централното фоайе на читалището, съобщават от културния институт. Откриването на изложбата и церемонията по обявяването на наградите ще се състои на 7 февруари, петък, от 17,00 часа.

Жури под председателството на художника Иван Велчев и представители на всички организатори на събитието – Областен пчеларски съюз, читалището, Партнерс Експо, определи отличията сред повече от 350 рисунки на деца  в три възрастови групи: 3-5 г.; 6-12 г. и до 16 г. Бяха журирани и над 80 пластики и произведения на приложното изкуство.
В конкурса участват  млади художници от детски заведения, училища, читалища,  арт-школи и центрове  по изкуствата от цялата страна: Русе, Пловдив, Бургас, Варна, Несебър, Благоевград, Търговище, Попово,  Червен бряг, Карнобат, Габрово,София, Стара Загора, Разград, изключително силно присъствие на децата от Плевен, както и на традиционно представящите се школи от Сърбия и Македония. Много са и индивидуалните участници.
Ще бъдат връчени и специални награди от името на Областния пчеларски съюз, читалище „Съгласие“, награда на изложителите, както и две грамоти за колективно участие.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация