ГПЧЕ участва в IV националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee

spell copyНа 15 март, събота, от 12:00 часа в залата на ГПЧЕ ще се проведе училищния кръг от Четвъртото националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee. 30 деца от VI и VII клас на гимназията ще участват в първия училищен кръг. Отговорник е Грета Димова – зам.-директор, организатор е Надежда Тинкова, която  подготвя участниците от шестите класове. За подготовката на VII клас отговарят  преподавателите Здравка Димитрова и Гергана Марковска.

От 10 до 15 март 2014 г над 6400 ученици от 264 училища в цялата страна ще се включат в надпреварата след усилена няколкомесечна подготовка. Класиралите се на първо и второ място ще представят училищата си на регионалните състезания, които ще се проведат на 12 април 2014 г. в 10 града в страната. Най-добрите 30 ученици ще участват в националния финал на 10 май 2014г. в хотел „Хилтън” в София, където ще се определи Spelling Bee шампионът на България

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Победител в миналогодишното състезание е тринадесетгодишният Мартин Бошкилов от СОУ “Кузман Шапкарев”, Благоевград.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”,  Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката.

Заповядайте да подкрепите нашите състезатели!

%d bloggers like this: