Второкласници от ГПЧЕ с благотворителна инициатива за болно дете

gp4e

Точно на рождения си ден – 14 март, малкият Майкъл от Оряхово ще получи ценен подарък. Освен пари за една от поредицата тежки операции, които се налага да претърпи, при 4-годишния малчуган ще пристигнат писма с най-сърдечните и ценни пожелания. Защото също са от деца. Благородната инициатива е на второкласниците от ГПЧЕ от класа на Емилия Стоилова. gp4e1

Непосредствено след зимната ваканция те решават да отворят благотворителен магазин и със събраните средства да подкрепят дете като тях, което има нужда от помощ. Избират си сами цял екип – мениджър, снабдител, касиер. Подреждат дребни играчки, стикери, предмети, изработени от тях, и сами определят цените им – предимно в стотинки. Всеки има право както да пазарува, така и да зарежда магазина.

gp4e4

За около месец и половина събират 100 лв., които те решават да дарят на Майкъл от град Оряхово, който има нужда от сериозно лечение. За да подкрепят благородната кауза на децата си и да покажат, че да си добър и състрадателен е най-ценното човешко качество, едно от семействата обещава да дари толкова, колкото учениците са събрали. Други родители също се присъединяват с индивидуални дарения. Парите, картичките с послания, разказчето, което е написала Габи, и всичките пожелания ще пристигнат с куриер точно на рождения ден на Майкъл – 14 март.

gp4e5

gp4e3

gp4e6

One thought on “Второкласници от ГПЧЕ с благотворителна инициатива за болно дете

  • 13 март, 2014 г. в 10:27
    Permalink

    Радвам се много за тези мили деца! Поздравявам ги за решението да помагат и за усърдието им в това дело. Поздравявам и тяхната класна ръководителка, която ги напътства.Сигурна съм, че те ще продължат.

Коментарите са затворени.

%d bloggers like this: