ГПЧЕ излъчи победителите си в Spelling Bee

Берк Юриев Юриев се класира на първо място в училищния кръг на Четвъртото националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee, което се проведе на вчера, 15 март в ГПЧЕ – Плевен. Берк Юриев спелува правилно думата message и победи Николай Михайлов Гинев, който се класира на второ място. И двамата ученици се класират за регионалното състезание, което ще се проведе на 12 април във Велико Търново. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 10 май в хотел Хилтън в София. 

gp4e

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Над 6400 ученици на възраст до 14 години се състезаваха в 264 училища в страната през седмицата от 10 до 15 март 2014 г. Участниците се подготвяха по предварително изготвен списък от 500 думи още от началото на месец декември.

Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни инициативи.

%d bloggers like this: