film izle

Предвеликденски безплатни прегледи на носа и носните кухини в Клиниката по УНГ

SAM_3226Безплатни профилактични прегледи на пациенти с оплаквания, свързани с носа и околоносните кухини, ще проведат от 1 до 10 април медиците от Клиниката по ушни, носни и гърлени болести в УМБАЛ „Д-р Г. Странски“ – Плевен. Това съобщи днес доц. д-р Александър Вълков – началник на клиниката, на пресконференция, заедно със своите колеги, сред които бяха гл. ас. д-р Георги Николов – носител на приза на БЛС „Лекар на годината 2013“, ас. д-р Кремена Атанасова, ст. мед. сестра Катя Попова, както и Анастас Балабанов – президент на „Лайънс клуб“ – Плевен, организация, подкрепяща инициативата и др.

Прегледите ще се правят без предварително записване, от 9 до 12 часа в клиниката, във Втора клинична база.  Акцентът е върху профилактиката и ранната диагностика, тъй като много хора с болести, свързани с носа и околоносните кухини, са силно занемарени, стига се до риск за живота им, констатират лекарите. Това е  великденска благотворителна инициатива на медиците от клиниката, която те провеждат за четвърти път. Първата година е била насочена към деца с проблеми със слуха, през втората – към хора с проблеми при средното ухо и вътре-черепни усложнения, а миналата година инициативата е била за пациенти с проблеми при ларингса. Досега по време на кампаниите идват и са преглеждани между 50 и 100 пациенти.

И тъй като тазгодишната тема е проблеми на носа и носните кухини, д-р Александър Вълков посочи най-характерните: затруднено носно дишане, синуити, алергични риносинуити, кървене от носа, тумори.

Финалът на великденската инициатива ще е на 11 април, когато с водосвет след скорошния ремонт ще бъде осветена Клиниката по ушни, носни и гърбени болести, а след това ще се проведе кръгла маса по проблемите на носа и носните кухини. От 12 часа започва регионална научно-практическа конференция на тема „Здравните грижи в ото-рино-ларингологията“.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация