Проект за 200 хил. лева спечели Езиковата гимназия

gp4eПроект за 200 хил. лева спечели Гимназията с преподаване на чужди езици (ГПЧЕ) в Плевен от фондация „Америка за България“. Сред представените 220 разработки са били финансирани само 5, което е един огромен успех за плевенската гимназия. Това съобщи за „BG Север“ Грета Димова, помощник-директор в ГПЧЕ.

Добрата новина е получена днес с писмо от фондация „Америка за България“. През ноември м. г. е бил даден старт на разработката на тема: „Създаване на център за неформално и електронно учене“. В надпреварата за финансиране са участвали 220 проекта, а от тях 185 са отговаряли на изискванията. Едва 13 са били финалистите, които са подлежали на одобрение, а работите им са били разгледани от 6-членна комисия. Екип от представители на фондацията е посетил ГПЧЕ, за да се запознае на място с условията за изпълнение на проекта.

Неформалното учене се изразява в това – да се даде свобода на учениците да се занимават с проекти в извънучебно време. Няма да се поставят оценки, всеки ще избира своето занятие, обясни Грета Димова. Тя допълни, че ще се работи в подобрена физическа среда с ремонтирани стаи, нови мебели и нова електронна техника. Учениците ще попълват онлайн тестове, а системата ще е отворена и за други участници в обучението.

Димова поясни, че проектът на ГПЧЕ е единственият печеливш в Плевен и областта. Той е бил разработен от екип от преподаватели в гимназията. Помагали са им настоящи и бивши възпитаници на елитното школо, родителската общност и институциите. От ГПЧЕ изказват благодарност за съдействието при работата по проекта на областната управа, общината и общинския съвет в Плевен.

%d bloggers like this: