film izle

Влаковете – все по-скъпи и по-мръсни

Сподели
Етикети

13gniav„Много се дразня, когато фирми разясняват поредното увеличение на услугите си с повишените разходи. Една от тях е Български държавни железници (БДЖ). От там неотдавна повишиха цените на билетите с обяснението за по-големи експлоатационни разходи. Не знам какво точно включват тези разходи, но за близо четирите години, през които ползвам влаков транспорт, съм се убедил в едно – колкото по-скъп е ж. п. превозът, толкова по-мръсно е във вагоните. Тук не говоря за непрекъснатите закъснения и че затова си пропускам връзките, нито за честото дублиране на запазените места, за които плащаш от началото на март с три лева повече, а за дразнещото разминаване между обещания и факти, както и за безсилието да промениш нещо.

Да облекчиш естествените си нужди във влака, например, си е цяло приключение – то започва от пипането на дръжката на вратата при отваряне и затваряне, по възможност с кърпичка, продължава с умението да не се докосваш до стените с наслоена мръсотия, да не говорим за дереджето на тоалетната чиния и умивалника и за ужасната смрад.

Кой всъщност трябва да контролира хигиената във влаковете, питам се всеки път, когато пътувам. Ако пушиш – ще те глобят, ако се качиш без билет – леле, режат ти главата! Ако пътуваш часове в кочина – за това виновни няма“.

Стефан Александров, 23 години, Плевен

Рубрика ГНЕВЪТ НА МЛАДИТЕ

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация