film izle

Пак ще ни предлагат пари преди изборите

Сподели
Етикети

15gniav„През май ще гласувам за втори път и вече очаквам в дома ни на село да започнат да идват хора с пари, за да ме агитират да пусна бюлетината, за която са ми платили. Ако приема, разбира се. Ще ме ядосат и аз ще ги ядосам по всяка вероятност, но пари няма да взема, така както не взех, когато ми предлагаха при предишните избори.

Тогава тарифата в село вървеше между 20 и 50 лева. Хич не са малко, нали? Идваха местни, идваха и хора от други места. Аз обаче предпочитам да се хвана на работа, честно да си изкарам десетачките, а не някой да ме подкупва и после да бера ядове и да си имам разправии.

Семейството ми е голямо – аз и брат ми, мама и татко, баба и дядо, сметнете – по 50 лева на калпак, общо 300 лв. щяха да влязат в къщата ни. Никой обаче не се изкуши, няма да се изкуши и сега. А за тези избори ще дойдат пак, убеден съм. Не е редно, за себе си знам, че не струвам половин стотачка. Искам да си лягам вечер спокойно и да се събуждам така. Това е най-важното. Познавам млад човек, който лежа в затвора заради предизборни далавери, вече е с петно в биографията си. Познавам и такива, които си взимат банкнотите, после гласуват за когото си искат. И това го има, но пак е нередно – и за тези, които плащат, и за тези, които се възползват.“

Цветелин Борисов, 19 години, с. Згалево

Рубрика ГНЕВЪТ НА МЛАДИТЕ

има 2 коментара
  1. Гого каза:

    Бареков вече предлага пари.

  2. Ваня Димитрова каза:

    Браво !!! С такива млади достойни Българи само можем да излезем от блатото !!!….де да бяха повече !

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация