Общинските съветници от БСП: Извънредната сесия е опорочена

SAM_3807Институционална и политическа немощ показва свикването на извънредна сесия от 17,30 ч. на 23 май, петък, в Заседателната зала на Община Плевен, вместо в отредената за провеждане на сесии зала „Гена Димитрова”, заявиха общинските съветници от  групата на БСП. Освен това е подменен дневният ред, предложен от вносителите – 19 общински съветници. Всички се подписаха в извънредната сесия да бъдат включени две точки, а предложението на председателя изненадващо е да се добавят още две. Направените допълнения променят смисъла на основния дебат, чийто акцент беше върху стила на работа на общинското ръководство и кризата в управлението на Община Плевен, заявяват старейшините от БСП.  Припомняме, че съветниците, поискали извънредна сесия чрез подписка и декларирана подкрепа, са 26 и очакват кметът проф. Димитър Стойков да прояви достойнство и морал и да подаде своята оставка.

Определената за извънредна сесия Заседателна зала не е оборудвана технически за нормално провеждане на заседанието, твърдят общинските съветници от БСП. В нея липсва система за електронно гласуване и няма да събере всички 41 съветници, не осигурява свободен достъп за граждани и осуетява възможността им да слушат дебата по местното радио.  Часът също бил спорен – неприемливо е сесията да стартира в края на работния ден. Цялата организация на извънредното заседание, подмененият дневен ред , ограниченото право на гражданите да получат пряко достоверна информация, цели да заглуши и разводни дебата. Това подсказва страх, немощ и притеснения  в управляващото общината мнозинство, смятат от БСП.

Групата общински съветници от БСП обмислят свикване на още една извънредна сесия, на която ще предложат да се обсъди начина на работа на Общинския съвет и по-конкретно на неговия  председател Дарин Ангелов.

%d bloggers like this: