film izle

Инспектори заловиха знакови бракониери по река Дунав

IARA_Proverki_09.06 (1)Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) – Плевен, са извършили проверка по река Дунав. В района на остров „Градина” на речен километър 594 е проверен риболовен кораб и е установено, че лицето извършва стопански риболов без необходимото удостоверение, за което нарушение му е съставен акт за нерегламентиран стопански риболов, съгласно Закона за рибарството и аквакултурите (ЗРА). Инспекторите на ИАРА – Плевен, са продължили проверката и срещу граничния пункт в района на гр. Белене при речен километър 577 са забелязали рибарска лодка, която се движи на скорост от румънския бряг към българския. Инспекторите се насочили към нея и когато навлязла в наша територия, те започнали преследване и опит да извършат проверка. Двете лица в лодката се опитали да избягат и препятстват проверката като започнали да блъскат борда на служебната лодка на ИАРА.

За случая веднага са уведомени РУ „Полиция“ в Никопол и Гранична полиция. В района на гр. Никопол лодките излезли на брега. Лицата са заловени и са им съставени 5 акта за нарушения на ЗРА. Тези лица са знакови бракониери от гр. Никопол по река Дунав. Преди месец инспектори от отдел „Рибарство и контрол“ на ИАРА Велико Търново, също са били хванали тези лица и са им съставили 7 акта.
В процеса на проверката инспекторите са съставили и 3 акта на лица, извършващи любителски риболов без билети. Риболовните им уреди са отнети.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация