film izle

Пак напаст от пожари в Плевенско

Сподели
Етикети

pojar-6Стопански постройки, коли и сухи треви горяха за дни в областта, показва информационния бюлетин на полицията.

На 22 август около 09.30 часа е получен сигнал за горящи стопански сгради в село Байкал. На място е изпратен екип на РСПБЗН – Гулянци и служители на РУП – Д. Митрополия. При неправилно боравене с огън по непредпазливост 93-годишна е запалила огън в дворното си място. От там пожарът се разпространил върху две стопански постройки, собственост на 57-годишен. Изгорели са около 80 кв. м покривна конструкция, циркуляр, фуражомелка и 3 кокошки. Щетите са в процес на установяване. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен.

На 24 август около 23.50 часа в плевенския ж.к.“Дружба“ при пожар изгоря двигателното отделение, купето, предното стъкло и фаровете на лек автомобил „Пежо Партнер“. Пламъците са потушени от екип на РСПБЗН – Плевен. По случая е уведомен дежурен прокурор от РП – Плевен, за престъпление по чл. 330, ал. 1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

На 25 август в 04:15 часа в Плевен на улица „Дойран“ при пожар е обгоряло предното обзорно стъкло и е деформирана лайсна под чистачките на лек автомобил „Фолксваген Шаран“. Екип на РСПБЗН – Плевен, е потушил пожара. На място е извършен оглед от криминалисти и пожарникари. Образувано е досъдебно производство. За престъпление по чл. 330, ал. 1 от НК продължава работа разследващ полицай.
За периода от 22 до 25 август на територията на област Плевен са потушени 21 пожара в сухи треви, възникнали в землищата на селата Бреница, Загражден, Ясен, Асеновци, Горско сливово и градовете Кнежа, Плевен, Искър, Левски и Белене.

От ОД на МВР – Плевен апелират към гражданите да спазват мерките за пожарна безопасност, да бъдат внимателни и да не палят огън на открито. При забелязан пожар трябва да се съобщи на тел.112 и в кметството на съответното населено място, като се посочи точното място и какво гори. При установяване извършителите на запалвания, своевременно да се уведомяват съответните РСПБЗН при РДПБЗН – Плевен и районен/мл. районен инспектор към РУП при ОД на МВР – Плевен, за предприемане на административно-наказателни мерки.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация