film izle

Полицаи иззеха контрабандни цигари и тютюн

cigariКонтрабандни цигари и тютюн намериха полицаи при проведени акции, съобщиха от ОД на МВР – Плевен.

На 22 август около 8 часа в град Плевен на улица „Българска Авиация“ служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОД на МВР – Плевен са спрели за проверка лек автомобил „Опел Астра“. Автомобилът е управляван от 36-годишен от Плевен. В колата са установени общо 22 кутии с цигари без бандерол от количества и марки, както следва – марка ‘Palladium’ – 10 кутии и марка ‘Diva’ – 12 кутии, както и 4 кг. насипян тютюн. Тютюневите изделия са предадани с протокол за доброволно предаване.
На 22 август около 8:30 часа при извършена проверка в търговски обект на улица „Крали Марко“ в Плевен са намерени акцизни стоки без бандерол – общо 22 кутии с цигари, без бандерол от марките, както следва: 4 кутии с марка „Turquise“, 9 кутии с марка „Merilyn“ slims-червен и 9 кутии с марка „Diva“. За констатираното нарушение е съставен протокол за извършена проверка. Предстои съставяне на акт за административно нарушение по ЗАДС.

На 23 август за времето от 6.00 часа до 10 часа в град Левски е проведена полицейска операция за ефективно противодействие на контрабандата и разпространението на акцизни стоки без бандерол. При извършената проверка в района на пазара в града в лек автомобил „Фолксваген Голф“, собственост и управляван от 35-годишен от село Буковлък, са намерени 3 бели сезалени чувала и 6 найлонови чанти с общо 244 плика, с размери 15/20 см, съдържащи насипен тютюн, с общо тегло 33,680 кг и 20 кутии с филтри за цигари, всяка по 200 къса марка „Магнус“. За проверката е съставен протокол. Тютюневите изделия се съхраняват в полицията. Събраните материали ще бъдат изпратени на ТМУ гр. Свищов за продължаване работа по компетентност.

Пак конфискуваха нелегални стоки от пазара

Служители на реда съставиха актове за продажбата на акцизни стоки без бандерол, съобщиха от полицията.
На 22 август за времето от 9 часа до 17 часа е проведена специализирана операция от служители на група „Охрана на обществения ред“ за ограничаване на разпространението на акцизни стоки без бандерол на територията на 02 РУП – Плевен. При извършената проверка в района на пазара са установени улични търговци от село Буковлък. От 36-годишна, 37-годишна, 35-годишна, 31-годишна, 26-годишна и 34-годишен са иззети около 3 кг. насипен тютюн. Съставени са 6 акта по Наредба № 14 на Община Плевен. Проверките ще продължат.

 

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация